2010. december 12., vasárnap

02. Elforgatás


Tegyük meg az első lépéseinket a szerkesztés területén!
Először is, ha a beszkennelt mangaoldal két lapon terül el, szét kell őket választanunk! Jelöld ki az egyik felét (Select Tool), majd  Edit>Copy, File>New (OK), Edit>Paste. Ezután, el kell forgatnunk a képet- akármilyen precízen szkennelték is, egy kicsit mindig ferde marad. Íme a legegyszerűbb módszer az oldal kiegyenesítésére:
Válaszd ki a „Measure Tool”-t (más néven „Ruler Tool”, avagy Vonalzó Eszköz), amit az „Eyedropper Tool” (Cseppentő Eszköz) alatt találsz (kattints az ikonjára a jobb egérgombbal)! 
Ezután keress egy vízszintes vagy függőleges vonalat az oldalon, aminek egyenesnek KELL lennie! Legegyszerűbb a lap szélén kiválasztani valamelyik képkocka keretét. Kattints a vonal egyik végére (NE a sarkára), tartsd nyomva a gombot, és húzd a vonal másik végéig, majd engedd el! Egy szürke vonalat kell látnod két kis jellel a végén.

   A menüből válaszd ki az Image>Rotate Canvas>Arbitrary pontot! A program automatikusan kiszámolja neked a korrekciós értéket, csak OK-t kell nyomnod. 
Ha pontosan húztad meg a vonalat, az oldal tökéletesen egyenesbe fog állni. Persze érdemes leellenőrizni- legegyszerűbb, ha a Selection Toollal rajzolsz a vonal köré egy téglalapot: ha párhuzamos a vonallal, minden oké. 
Vagy ha be van jelölve a View>Show menüben a Grid pont, akkor a CTRL+H billentyűkombinációval ki-be kapcsolhatod a rácshálót is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése