2010. december 12., vasárnap

03. Vágás és újraméretezés


Gratulálok, az oldalad most már tökéletesen egyenes! De sajnos most valahogy így nézhet ki:
Kattints az eredeti mérethez!

Lehet, hogy az eredeti szken tökéletesen méretre volt vágva, de ha elforgattad, újra kell vágnod a széleit (igen, akkor is, ha csak 0,1 fokkal forgattad is el). A vágáshoz válaszd ki a Crop Tool-t, és "kattint+nyomva tart" módszerrel rajzolj egy téglalapot azon a területen, amit meg akarsz tartani!

Ha a Crop Tool tulajdonságainál a Shield ki van pipálva, a téglalapon kívüli terület szürke színű lesz. Ez a szürke rész le lesz nyisszantva az oldalból, a többi pedig megmarad. Miután megrajzoltad a téglalapot, bármelyik oldalát vagy sarkát odébb tudod igazítani a rajtuk levő kis nyilak odébb húzásával. Ha elégedett vagy az eredménnyel, kattints duplán a fehér területre (vagy nyomj Entert), ha nem: kattints rá a jobb gombbal, és válaszd a „Cancel”-t, ez megszünteti a kijelölést.
Miután levágtad a felesleget, valahogy így kell kinéznie az eredménynek. Amint láthatod, a bal alsó sarkot teljesen le kellett vágnom, mert a papír széle meghajlott szkennelés közben.
Kattints az eredeti mérethez!

Végül, újra kell méretezned az oldalt, hogy a manga minden lapja egységes legyen. A legtöbb csapat 600-800 pixel széles oldalakat használ, ez az ideális minőség/méret arány. Válaszd ki a menüből az Image>Image Size pontot, és írd be a kívánt oldalszélességi értéket a „Pixel Dimensions” Width ablakába! A magasság automatikusan át lesz méretezve úgy, hogy megtartsa az eredeti arányokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése